کابینت چوبی و کابینت فلزی

مقالات
۲۲ مهر

همان‌طور که می‌دانید در ساخت کابینت آشپزخانه از جنس‌های مختلفی استفاده می‌شود که هرکدام از آن‌ها بر اساس کاربردشان مزایا و معایب خاص خود را دارند. ساخت کابینت شامل مراحل مختلفی است که انتخاب متریال کابینت از موارد مهم آن است. کابینت های چوبی یا همان کابینت mdf امروزه پراستفاده‌ترین و محبوب‌ترین نوع کابینت هستند. اما تا چند سال پیش کابینت های فلزی بسیار پرکاربرد بودند. بنابراین قصد داریم دلایل مختلف استفاده از این دو نوع کابینت را بیشتر برایتان توضیح دهیم تا هنگام انتخاب کابینت برای آشپزخانه خود تصمیم گیری بهتری داشته باشید.

کابینت چوبی و کابینت فلزی

کاربرد، مزایا و معایب کابینت فلزی

کابینت های فلزی که از جنس‌های مختلف مانند ورق سیاه، ورق گالوانیزه و یا استیل ساخته می‌شوند، مزایای خاص خود را دارند. ساخت کابینت فلزی معمولا به صورتی انجام می‌گیرد که بیشترین مقاومت را در برابر ضربه و رطوبت داشته باشند. ضمن اینکه کابینت فلزی معمولا ساده‌تر تعمیر می‌گردد و خط و خش کمتری برمی‌دارند. در کابینت های استیل حتی دیگر نیاز به رنگ‌آمیزی ورق‌ها نیز وجود دارد. همچنین در بیشتر موارد هزینه ساخت کابینت فلزی کمتر از کابینت‌های دیگر خواهد بود.

با وجود ویژگی‌های مثبت، این نوع کابینت معایبی نیز دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

امکان زنگ زدی و خوردگی این کابینت‌ها زیاد است. اگر در ساخت کابینت فلزی از ورق های با کیفیت استفاده نگردد در مدت زمان کوتاهی این کابینت ها زنگ می‌زنند. همچنین رطوبت نیز باعث خوردگی ورق کابینت ها می‌گردد. همچنین به دلیل قیمت پایین این محصولات، معمولا در ساخت کابینت فلزی از طرح های ساده و رنگ‌های بسیار محدود استفاده می‌شود.

کاربرد، مزایا و معایب کابینت MDF

کابینت چوبی در چند سال اخیر بازار ساخت کابینت را از آنِ خود کرده است. نام کابینت های چوبی با mdf عجین شده است. کابینت های چوبی دارای مزایای بسیاری هستند. از جمله این موارد می توان به زیبایی، سبک کلاسیک، امکان ایجاد کمد های توکار، مقاومت در برابر رطوبت، هوا و گرما اشاره کرد. همچنین عایقی مناسب در برابر صدا می باشند. استفاده از متریال بیشتر در ساخت کابینت چوبی و mdf باعث گردیده است که قیمت تمام شده این محصولات افزایش یابد.

در بعضی از موارد اگر جنس چوب مورد استفاده در ساخت کابینت استاندارد نباشد وجود گرما و سنگین شدن بیش از حد کابینت باعث تاب برداشتن و خم شدن چوب ها می گردد. نکته دیگر مشکل مرز بین قطعات چوب و اتصالات می باشد که اگر خوب درزگیری نگردد امکان جدا شدن قطعات می باشد. حشرات موزی همواره مشکلات جدی برای فضای خانه ایجاد می کنند. کابینت آشپزخانه ها نیز از این امر مستثنا نیستند و اگر به داخل کابینت ها راه یابند شروع به خوردن چوب ها و آسیب زدن به آن ها می کنند.

در بسیاری موارد دیده شده است که از ترکیب چوب و فلز برای ساخت کابینت ها استفاده می کنند. به طوری که بدنه کار از جنس فلز می باشد و درب ها از جنس چوب ها می باشد.

مقالات مرتبط
اهمیت طراحی کابینت در آشپزخانه
۱۹ آبان
مقالات

اهمیت طراحی کابینت در آشپزخانه

آشپزخانه یکی از جذاب‌ترین و پرکاربردترین فضای منزل است و از آن به عنوان قلب تپنده‌ی خانه یاد می‌کنند. این قسمت از خانه برای خانم‌ها اهمیت بیشتری دارد.چرا که روزانه زمان زیادی را در آشپزخانه صرف می‌کنند. بنابراین دکوراسیون این فضا از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در انتخاب وسایل و چیدمان آن‌ها دقت کافی داشت. کابینت‌ها یکی از اصلی‌ترین اجزا در دکوراسیون فضای آشپزخانه هستند. علاوه بر کاربردی که برای قرار دادن وسایل دارند، نباید تاثیر آن‌ها در دکور و زیبایی این فضا را نادیده گرفت. از این رو طراحی کابینت‌ها امروزه امری تخصصی و نیازمند تجربه و مهارت کافی است.
طراحی کابینت آشپزخانه
۰۱ شهریور
مقالات

طراحی کابینت آشپزخانه

در طراحی سیستم‌های آشپزخانه‌، طراحی کابینت‌ها بخش جدایی‌ناپذیر ماجرا هستند. طراحی کابینت‌های آشپزخانه شامل موارد زیادی می‌شود اعم از طرح و شمای کلی کابینت‌ها تا جنس و مواد به‌کار رفته در آن‌ها و روغن و جلای آخر کار که باعث گیرایی سیستم آشپزخانه می‌شود.
اصول طراحی کابینت
۲۸ امرداد
مقالات

اصول طراحی کابینت

طراحی کابینت آشپزخانه باید به گونه‌ای انجام شود که علاوه بر ایجاد زیبایی در فضای کلی خانه از لحاظ عملکرد نیز کیفیت مطلوبی را داشته باشد. برای این منظور قبل از انجام طراحی باید با برخی از اصول مورد نیاز در این زمینه آشنایی کاملی داشته باشید تا با درک درست از فضایی که در اختیار دارید طراحی را انجام دهید. به همین منظور در ادامه مقاله به بررسی برخی از اصول مهم در طراحی کابینت آشپزخانه می‌پردازیم و اهمیت این اصول را بررسی می‌کنیم.


نمونه پروژه‌ها