اهمیت رعایت اصول در طراحی کابینت
از آنجایی که طراحی دارای سبک و اصول مربوط به خود است این امکان وجود ندارد که به طور قطع در مورد انواع طراحیها اصول یکسانی را به کار برد، اما طراحی اصولی به گونهای است که برخی از استانداردها را در خود دارد. بر این اساس هر نوع کابینت در هر سبک و سیاقی طراحی میشود. این اصول در طراحی همه کابینتها استفاده شده و به عنوان اصول کلی در دکوراسیون آشپزخانه در نظر گرفته میشود.
در طراحی داخلی به خصوص طراحی کابینتهای موجود در آشپزخانه عناصر متفاوتی مانند: پرده، میز، صندلی، کفپوش، تجهیزات تزیینی، انواع وسایل برقی و غیره وجود دارد که هر کدام آنها از رنگ، بافت و فرم متنوعی برخوردار هستند. در واقع از این تجهیزات به عنوان عناصر طراحی یاد میشود.
به همین منظور توجه به این عناصر به شما کمک میکند تا طراحی را متناسب با فضا و کلیه اجزای موجود در آن انجام دهید.
به عنوان نمونه عنصر رنگ در طراحی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند. بدون توجه به رنگ اجزای موجود در آشپزخانه، طراحی کابینت به طور حرفهای انجام نمیشود. از آنجایی که در روانشناسی رنگها هر رنگ مفهوم و معنای خود را دارد توصیه میکنیم که تا حد امکان از دو تا سه رنگ متفاوت در دکوراسیون داخلی استفاده شود زیرا رنگبندی متنوع سبب ایجاد شلوغی محیط و فضای اطراف میشود و از این طریق تشویش و ناآرامی را در افراد ایجاد میکند.
اگر میخواهید طراحی کابینت آشپزخانه را انجام دهید هارمونی رنگی را در کلیه عناصر موجود درنظر بگیرید.
اصول طراحی حرفهای کابینت
اصولی که جهت طراحی حرفهای در نظر گرفته میشود بسیار زیاد است. ما در این مقاله تنها اصول مهم و اساسی را بررسی میکنیم.
حفظ تعادل و تقارن در طراحی کابینت
هنگامی که در یک محیط قرار میگیرید چشم در همان لحظه شروع به آنالیز فضا خواهد کرد. در صورتی که تعادل و تقارن در محیط وجود نداشته باشد به ذهن پیامی فرستاده میشود و احساس خالی بودن یا پر بودن قسمتی از فضا در ذهن تداعی خواهد شد. علت این امر عدم تعادل و تقارن در محیط است.
زمانی که طراحی کابینت آشپزخانه را انجام میدهید باید فضا را به گونهای تقسیمبندی کنید که در زمان قرارگیری در آن محیط احساس ناخوشایندی در مخاطب ایجاد نشود. جهت ایجاد یک محیط متعادل یک نقطه را به عنوان نقطه مرکزی در نظر بگیرید.
این نقطه باید نگاه شما را به سمت زمین برساند. معمولا یک دیوار را به عنوان نقطه مرکزی انتخاب میکنند و بر اساس آن طراحی را در اطراف این نقطه انجام میدهند تا تقارن ایجاد شود. از این طریق آرامش و حس هماهنگی بیشتری به مخاطب القا خواهد شد.
مشخص کردن نقاط کانونی
نقاط کانونی در طراحی اصولی کابینت به نقاطی گفته میشود که در لحظه ورود به فضا توجه را به خود جلب میکند. این نقاط در آشپزخانه ممکن است یک پنجره، سینک، اجاق گاز و غیره باشند. بدون نقطه کانونی آشپزخانه بسیار بیروح جلوه خواهد کرد.
مقیاس و اندازه
یکی از مهمترین اصولی که در طراحی کابینتها باید به آن توجه شود مقیاس و اندازه کابینتها است. از این طریق اطمینان حاصل میشود که عناصر موجود در یک فضا با نسبت مناسبی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
همچنین مقیاس و اندازه سبب میشوند که فضای آشپزخانه، بزرگتر یا کوچکتر از اندازه واقعی آن به نظر بیاید. بنابراین قبل از طراحی در ابتدا باید اندازه آشپزخانه خود را به دست آورید تا مقیاس مناسبی از کابینتها را در آنجا طراحی کنید.
طراحی آشپزخانه یکی از اصولیترین کارهایی است که توسط طراحان و معماران انجام میشود و کوچکترین اشتباه در استانداردهای موجود در طراحی به ایجاد محیطی ناهماهنگ و نامتناسب در آشپزخانه میانجامد.